top of page

Vår Historia

Om oss

Olivoljan är historiens äldsta skönhetsmedel

I över tvåtusen år har olivoljan nyttjats inom hudvård för dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. Eftersom olivolja penetrerar huden långsamt bidrar den på ett naturligt sätt till att fuktbalansen i huden bevaras. Den är en av de mest naturliga och effektiva hudvårdsingredienserna på grund av sina fetter och antioxidanter. I kombination med olivbladsextraktet, som mjukgör och återfuktar på djupet, utgör de tillsammans basen i en riktigt effektiv hudvård.

Naturligt, rent & ekologiskt.
Inte svårare än så.

Oliva hämtar sin kraft från naturens oljor och extrakt. Att erbjuda dig sköna produkter som varsamt vårdar din hud, är hela vår grundidé.

Vi utgår alltid från det enkla och rena, samtidigt som valet av ingredienser som är skonsamma för vår natur är extra viktigt. Essensen i alla Olivas produkter är olivolja och olivbladsextrakt - båda organiskt odlade och certifierade eftersom vi tror på det rena och hållbara.

De mest kraftfulla ingredienserna har vi fått av moder jord – det gillar vi! Alla våra råvaror kommer från växtriket och vi har gjort ett aktivt val i att inte ha några ingredienser med animaliskt ursprung i någon av våra produkter. Därför lämpar sig vår hudvårdsserie också för dig som är vegan.

Våra produkter

Olivas hudvårdsserie är utvecklad och producerad med hög kvalitet och enligt uppsatta kvalitetssystem. Eftersom vi på CCS har lång erfarenhet av att tillverka både läkemedel och kosmetisk hudvård på vår fabrik i Dalarna, är det extremt viktigt för oss att aldrig kompromissa med kvalitén.

Vi är extra stolta över att vara en av Nordens största tillverkare av hudvård & hygienprodukter.

Vi ser det som vårt uppdrag att tillverka hudvård som är anpassad efter de behov vi har på grund av vårt nordiska klimat. Lika mycket som vi älskar våra fyra årstider måste vi ha i åtanke att vår hud utsätts för stora påfrestningar - från kyla, blåst och torr inomhusluft under senhöst och vinter, till vårens första starka solstrålar och sommarvärme.

Olivas produkter tar hand om dig på allra bästa sätt med det skandinaviska klimatet i åtanke.

bottom of page