top of page

VÅRA VIKTIGASTE

INGREDIENSER

Olivolja

Olivoljan är ett av världens äldsta skönhetsmedel på grund av dess mångfacetterade egenskaper. Den är full av E-vitamin och antioxidanter. Den gör sig utmärkt i hudvårdsprodukter då den anses som väldigt snäll mot huden och är både vårdande, mjukgörande och fuktighetsbevarande. Den utgör basen i nästan alla våra produkter. Olivoljan är extra uppskattad av oss nordbor eftersom den passar bra för torr och känslig hud som utsätts för väder och vind. Den har också visat sig vara anti-inflammatorisk och lugnande mot irritation. Generation efter generation har förknippat olivolja med kunskap, skönhet och visdom - och en känsla av välbefinnande som stannar kvar.

Olivbladsextrakt

Olivbladsextraktet utvinns från bladen på olivträdet. På grund av dess naturliga härkomst har det ett svagt brunt trögflytande utseende, vilket är anledningen till att våra olivbladsbaserade produkter har en gulaktig ton. Redan i små koncentrationer har det visat effekt på en rad olika områden; anti-age, anti-inflammation, återfuktande samt goda effekter på hudens elasticitet. Det har också en lystergivande förmåga och anses ha en anti-inflammatorisk och anti-mikrobiell effekt.

kål växt

Betain

Betain, precis som Glycerin, är också ett ämne som finns naturligt i huden. Det är en vanlig ingrediens i hudvård som har sitt ursprung i och utvinns ur sockerbetor. Den binder fukt väldigt bra och förbättrar samtidigt hudens elasticitet. Betain har också visat sig kunna stärka upp hudbarriären, vilket är en viktig förutsättning för en frisk hud. På så sätt kan huden bli mer tålig och man upplever en minskad irritation.

Glycerin

Glycerin är ett ämne som finns naturligt i huden. Glycerin är ett av de vanligaste ämnena i kosmetiska produkter för att bevara fukt. Glycerin förbättrar effektivt hudbarriärens fuktbalans och hudens förmåga att behålla fukt. Förutom sina återfuktande egenskaper verkar den också mjukgörande, förbättrar hudens elasticitet (som tyvärr försämras med åldern), samtidigt som den skyddar och kan hjälpa till att reparera hudens barriär.

Rapsolja

Rapsoljan har mjukgörande och lugnande egenskaper. Oljan är rik på essentiella fettsyror, med en sammansättning av omega 3-6-9 som verkar mjukgörande och skyddande för huden. Rapsolja innehåller dessutom antioxidant E-vitamin och flera fytosteroler (ämne som verkar anti-inflammatoriskt). Rapsolja är särskilt bra till torr och känslig hud. Den är mycket mild och används därför ofta i produkter speciellt utvecklade för baby och barn.

Squalan

Squalan är en så kallad emollient, eller uppmjukande ingrediens. Det hjälper huden att bevara fukthalten samt mjukar upp hudytan, utan att kännas fet eller oljig. Squalan har en mycket hög och snabb penetrationsförmåga eftersom det är mycket likt det kroppsegna ämnet squalene. Squalene produceras även naturligt av våra kroppar, och återfinns då främst i vårt sebum i mycket små mängder. Allt eftersom vi åldras minskar squalenenivåerna i kroppen och vår hy får svårare att bevara fukt. Det kan även agera transportör för andra ämnen som då penetrerar djupare ned i huden. Förutom att agera fuktbevarande är det även en kraftfull antioxidant som bland annat skyddar mot fria radikaler, UV-strålning och motverkar pigmentfläckar.

bottom of page